Letní příprava 2017

04.09.2017 08:33

21.8.2017

3. přípravné utkání: 20.8.2017 od 14:00h hřiště Pojbuky
SK ZD POJBUKY - Sokol Mladá Vožice "B"  2:4(2:1)
B: 2. M. Křepelka, 16. Šedivý - 39. Smetana, 55.,89. Kuchař, 78. Dušek
Diváci: 60
Sestava: 
Novotný II - Papež, Zich, Melichar, Zamrzla - Grof, Novotný I, Mikšík, Šedivý - Bočan, Křepelka M.
Střídali: Kříž, Filip

V derby se silnou Vožicí se dal očekávat dobrý fotbal. Soupeř přijel v silné sestavě, takže jsme se raději soustředili na dobrý obranný blok. Vožice kombinovala a my jsme dobrým pohybem často získávali míče, které jsme distribuovali útočníkům. Dobře se dařilo vpředu udržet balón, hráli jsme na malé hloubce, takže došlo k dobrému doplňování ve vápně. To přineslo své ovoce hned zkraje zápasu, kdy jsme 2x skórovali. Hosté si také vytvořili několik šancí a stihli ještě v prvním poločase snížit. Fotbal byl opravdu pohledný a v dobrém tempu. Co nás zdobilo první poločas jsme ovšem v druhém nepotvrdili. Přestali jsme hrát pohromadě, byli v podstatě rozptýleni po celém hřišti a to se hned od začátku projevilo ve skóre. Vožice srovnala a dál nás mačkala dobrým držením míče. Vzdálenosti mezi našimi hráči byly velké, takže lítaly dlouhé nákopy na útočníky, kteří osamoceně pouze ztráceli síly, které chyběli dozadu. To mělo vliv na zálohu, byla přetížená a v nepříjemném horku začala postupně uvadat. Hosté přidali další dvě branky a zápas se hrál ve stejném duchu až dokonce. Je otázka, zda nám došli síly nebo se jednalo o nedodržení taktiky. Myslím, že šlo spíše o druhou variantu, takže musíme mít na paměti, že je potřeba dodržovat taktiku po celý zápas, jinak by se nám to mohlo v ostré sezóně vymstít.

13.8.2017

2. přípravné utkání: 12.8.2017 od 13:00h hřiště Pojbuky
SK ZD POJBUKY - Sokol Chotoviny "B"  1:3(1:2)
B: 39. Šedivý z pen.
Diváci: 10
Sestava: 
Křepelka V. - Papež, Melichar st., Melichar ml., Zamrzla - Bočan, Zich, Novotný I, Šedivý - Černý, Křepelka M.
Střídali: Kříž, Rathouský

Domácí měli před zápasem problémy se sestavou, neboť nedisciplinovanost některých hráčů byla taková, že musely nastoupit hřáči, kteří už nehrají. Hosté přivezly zkušený tým a podle toho vypadala hra. Domácí se snažily ale branku ne a ne pořádně ohhrozit. Hosté dávali lekce z produktivity. Zápas se nesl v poklidném tempu a hosté tak odjížděli s výhrou 3:1.

7.8.2017

1. přípravné utkání: 6.8.2017 od 15:00h hřiště Pojbuky
SK ZD POJBUKY - Sokol Želeč "B"  5:7(0:2)
B: 54., 72. M. Křepelka, 61. Zamrzla, 81. Janů, 89. Šedivý
Diváci: 20
Sestava: 
Novotný II - Papež, Zich, Melichar, Zamrzla - Grof, Novotný I, Mikšík, Šedivý - Bočan, Křepelka M.
Střídali: Kříž, Janů

Natěšení na první přípravný zápas k nám zavítal tým Želče. Soupeř se snaží hrát kombinační fotbal a posílen o několik pendlů slibovalo velmi zajímavou podívanou. Jelikož jsou hosté silní na míči, snažili jsme se hrát od začátku z dobře postaveného bloku. I když byl náš tým dobře konsolidovaný, protivník se dokázal individuální kvalitou prokousávat k našemu pokutovému území. Především velká síla trojice útočných hráčů nenechávala naše obránce oddychnout. Převaha byla jasná, jen s vypětím všech sil jsme se dostávali k vápnu hostů. Několik nebezpečných situací jsme si vytvořili, nicméně Želečtí zaslouženě vedli v prvním poločase o 2 góly. Druhý poločas jsme se osmělili a začali trpělivěji kombinovat. To částečně změnilo obraz hry a hosté těžili z brejkových situací. Začal se hrát fotbal nahoru dolů a diváci mohli jen sledovat s otevřenou pusou jak začínají přibývat góly. Téměř z každého zakončení se třepotal míč v síti na jedné či druhé straně. Zápas nakonec skončil divokou přestřelkou 5:7 ve prospěch hostů. Utkání se muselo líbit, s určitě kvalitnějším soupeřem, jsme dokázali odejít z utkání se ctí.

Zpět