Přípravná utkání zima 2014

09.04.2014 21:15

24.3.2014

4. přípravné utkání: 22.3.2014 od 10:00h hřiště Choustník
Spartak Choustník - SK ZD POJBUKY 4:3 (3:0)
B: 51. Černý (pen.), 67. Dvořáček, 77. Šenigl (pen.)
Rozhodčí: Smetana
Diváci: 10
Sestava: 
Pachta - Slaba, Rathouský, Šenigl, Dvořáček - Šedivý, Mikšík, Melichar, Novotný - Černý, M. Křepelka
Střídali: Papež

Dnešní zápas byl specifický. Chybělo nám několik hráčů, zároveň jsme nastoupili na úplně jiném hřišti. Pár minut jsme hledali ideální herní variantu. Domácí nás napadali v zárodku rozehrávky a ztráceli jsme spoustu balónů. Naši hráči ztráceli síly a těžko se vraceli do obranné fáze. Záložníci jen stínovali hru středních halvů soupeře a ti měli spoustu času na balóny za obranu. Ta byla přetížená a musela řešit hromadu ošemetných situací v přečíslení. Proto byl výsledek prvního poločasu velmi nepříznivý. Druhý poločas se ale po zásahu trenérů začal odvíjet úplně jinak. Záložníci se vysouvali na půlku soupeře, napadali rozehrávku a protivník ztratil jistotu. Získavali jsme míče na soupeřově polovině a umě jsme se doplňovali. Stáhli jsme náskok protivníka, ale ten byl pořád schopen využívat naši okének. I když jsme ho pouštěli do minima finálových situací, dokázal jich zůročit. Naše hra byla důsledkem nevyrovnanosti týmové soudržnosti. Umíme hrát líp a zásah do týmu nás dosti poznamenal. Na druhou stranu, reakce na pokyny trenéru byla okamžitá a to ukazuje na inteligenci hráčů. Příští zápas odhalí náš skutečný potenciál.

16.3.2014

3. přípravné utkání: 15.3.2014 od 15:00h hřiště Pojbuky
SK ZD POJBUKY - Sokol Chrášťany 5:2 (1:1)
B: 17. Zich, 48.,56. Rathouský, 58. Šedivý, 75. M. Křepelka
Rozhodčí: Praveček
Diváci: 20
Sestava: 
Pachta - Papež, Rathouský, Buřič, Dvořáček - Šedivý, Grof, Mikšík, Melichar - Zich, M. Křepelka
Střídali: Novotný, Filip

Utkání bylo dosti podobné tomu z minulému týdne. Nicméně mohli jsme vidět daleko více pozitivnějších věcí. Nevím, zda byl soupeř horší než minulý nebo se naše hra posunula opět o něco dopředu. Celý první poločas jsme hráli velmi dobře. Soupeř disponoval vyváženou osou hřiště, především co se týče střední zálohy a velmi šikovného útočníka. Z obrany lítaly cílené dlouhé balóny dopředu, kde si soupeř dokázal kvalitně počínat i ve složitějších situacích. Naše defenzíva byla tímto zaměstnána a často musela čelit soubojům 1 na 1. Díky kvalitní spolupráci obránců s brankářem se podařilo většinu akcí vyřešit. My jsme se však také nenechali zahanbit. Připravili jsme si několik velmi povedených akcí. Co ale musím vzdvihnout a přičem si opět divák přišel na své, to byla hra ve druhém poločase. Mám velmi nutkavý pocit, že náš mladý tým dospěl. Sehranost, kombinační schopnosti a kvalita na balónu byla na velmi vysoké úrovni. Každý z hráčů si držel vysokou úspěšnost přihrávek a naopak nízkou ztrátovost pod tlakem soupeře. Skvělý výkon v druhém poločase jsme ozdobili brankami, ale také okulahodícími kombinacemi. Nezřídka jsme udrželi balón v intenzivním ťukesu i více než minutu. Což je dle mého na tuto třídu neobvyklé. Soupeře jsme prostě přejeli. Naše slabiny v produktivitě jsou stále velké. Ale věřím, že vše doženeme jinými kvalitami a přestanou se nám vyhýbat výkonnostní výkyvy. Rád bych na závěr vše parafrázoval známým výrokem:"Kluci dozráli".

9.3.2014

2. přípravné utkání: 8.3.2014 od 15:00h hřiště Pojbuky
SK ZD POJBUKY - Sokol Košice 1:2 (0:2)
B: 89. M. Křepelka
Rozhodčí: Praveček
Diváci: 15
Sestava: 
Pachta - Papež, Rathouský, Šenigl, Dvořáček - Šedivý, Grof, Mikšík, Melichar - Zich, M. Křepelka

 

Druhý přípravný zápas k nám přijel rozhodně kvalitnější soupeř, proto jsme ze sebe museli vydat to nejlepší. Celý první poločas byl velmi povedenou reklamou na dobrý fotbal. I když jsme se rozjížděli pomalu, stále jsme hráli o mnoho lépe než proti Chotovinám. Protivník hrál velmi chytře, nesnažil se zdržovat se nějakou složitější kombinací a při každé příležitosti vysílal svoje míče za naší obranu. My jsme se naopak snažili postupně prokousávat kombinačně až do nebezpečného zakončení. Vyslali jsme několik střel a vytvořili také gólové šance. Žel bohu dnes nám nebylo ve finální fázi příliš přáno. Zato náš tým umě usiloval o prosazení se soupeře, a proto jsme mu dvakrát naprosto bezchybně přihráli na jeho góly:). Museli jsme tedy ještě přidat, abychom nepříznivý stav zvrátili. Jeli jsme na plné obrátky. Celý tým hrál daleko blíže u sebe v kompaktním bloku a díky tomu jsme si výřivým pohybem a rychlou výměnou míče zahráli na Barcelonu. Některé kombinace snesly nejpřísnější měřítka. Soupeř měl mizivé procento držení míče a musel se neustále bránit našim výpadům. Bohužel opět jsme nevyužili několik tutových šancí. Bez gólů se bohužel vyhrávat nedá. Protivník však prokázal velký smysl pro spravedlnost a sám nám nabídl snížení na zlatém podnose. Víc už se bohužel v zápase nestalo. Pochvalu zaslouží určitě celý tým. Nicméně díky brejkovým situacím soupeře musím pochválit gólmanovi skvělé výběhy. Velká kvalita se dnes ukázala v záložní řadě, jen škoda, že tam pořád dlouhodobě chybějí góly.

 

2.3.2014

1. přípravné utkání: 2.3.2014 od 14:00h hřiště Pojbuky
SK ZD POJBUKY - Sokol Chotoviny 3:2 (3:0)
B: 9. M. Křepelka, 22., 31. Zich - 52. Jordák, 71. Bondarev
Rozhodčí: Praveček
Diváci: 30
Sestava: 
Pachta - Filip, Rathouský, Šenigl, Dvořáček - Papež, Grof, Mikšík, Melichar - Zich, M. Křepelka
Střídali: Novotný

První přípravný zápas měl prověřit jak na tom jsme jak po fyzické stránce, tak i fotbalové. Ze základu bohužel chyběli 3 klíčoví hráči, takže obrázek naší hry určitě nebyl úplný. Nicméně od začátku prvního poločasu nebyla hra vůbec špatná. Soupeř se snažil kombinovat a postupným útokem se dopracovávat k naší bráně. Naneštěstí pro něj však dělal velké množství naivních nevynucených chyb. Ty se děly ve chvílích, kdy byla soupeřova obrana otevřená a to nám dávalo možnost rychle zaútočit. To jsme také dělali, takže bylo k vidění velké množství rychlých akcí a kolmých balónů za obranu. Vytvářeli jsme si šance, které jsme také proměňovali, proto první poločas skončil jednoznačně 3:0. Kaňkou bylo zranění dalšího našeho hráče, takže doufáme, že bude co nejdříve v pořádku. V druhém poločasu se stalo, to co se obvykle při pohodlném náskoku děje. Začali jsme hrát na údržbu. Méně běhali, hráli na velké hloubce, a protivník mírně šlápnul na plyn. Většinu druhého poločasu jsme se bránili a občas dostali k ohrožení soupeřovi branky. Hosté z trvalého tlaku dokázali vytěžit dva góly, to však bylo z jeho stran vše a zápas nakonec skončil naším vítězstvím. Povedl se nám především první poločas, velmi málo pokažených balónů, rychlý přechod do útoky, pohyb, nekomplikovaná hra. Druhý poločas už tolik chvály nezaslouží chyběl nám pohyb, nehráli jsme kompaktně a ztráceli jsme hodně balónů pod tlakem. Doufám, že nás bude v dalších probíhajích zápasech více a vyhneme se zranění. Pokud nepřijdou posili, bude nás na jaře dosti málo.

Zpět