Zimní příprava 2015

13.04.2015 11:12

31.3.2015

4. přípravné utkání: 29.3.2015 od 13:30h hřiště Kozmice
FC Chýnov "B" - SK ZD POJBUKY  0:1 (0:0)
B: 73.Mikšík
Rozhodčí: Smetana
Diváci: 30
Sestava: Černý - Papež, Rathouský, Šenigl, Dvořáček - Grof, Novotný I, Mikšík, Zich M. - Bočan, Křepelka M.
Střídali: Filip, Melichar, Zich J., Buřič

 

Poslední přípravný zápas s týmem Chýnova měl být ostrým testem naší připravenosti do jarní části sezóny. Jistě je potřeba zmínit, že se hrál na hřišti v Kozmicích, které není přílišně uzpůsobeno k technické hře. Navíc zápas ovlivňoval silný nárazový vítr. Zezačátku první půle jsme se snažili přizpůsobit opravdu těžkým terénním podmínkám. Dlouhé míče často odskakovali a doběhnout je bylo nadlidským úkolem. To jsme brzo rozpoznali a i pokyn ze strany trenérů nám pomohl. Bylo potřeba krátit hru a kombinovat v malém bloku. Začali jsme získávat herní převahu. Vyhrávali jsme osobní souboje, často měnili místa, při ztrátě rychle napadali. Díky neustálému pohybu nám klapala obranná hrá a fungovalo vzájemné zastoupení hráčů. Tým Chýnova se snažil při získání balónu rychle vysunovat hroty, ale díky nízkému držení balónu byly jejich výpady ojedinělé. První poločas jsme si vytvořili několik šancí a pološancí, které žel bohu jak je u nás zvykem nedostály gólového naplnění. O poločase jsme se povzbudili a kvalitativně se naše hra dostala ještě o úroveň výše. Kombinace na krátkém prostoru byly oku lahodící a často z jednoho doteku následovaly průnikové přihrávky do volných prostorů za obranu soupeře. Chýnov nebyl téměř na míči, takže ztráceli síly a často se i zbytečně rozčilovali, což týmové soudržnosti příliš nepomohlo. Šancí na naší straně přibývalo, gól visel na vlásku, ale i rozbité vápno stálo proti nám. Naštěstí frekvence šancí byla tak vysoká, že se nám podařilo alespoň jednu zužitkovat. Do konce zápasu jsme i nadále udržovali vysoké tempo hry, další branku jsme však již nepřidali. Zápas nám ukázal, že někteří mladí hráči postupně vyzrávají a nabírají velmi slušnou formu. Doufejme, že se v sezóně přidá i menší míra naivity než tomu bylo doposud. Musíme být efektivní, dávat branky, když je to zapotřebí a hlavně se vyvarovat výkonnostních výkyvů. Tým má dlouhodobě potenciál, ale musíme si všichni uvědomit, že je důležitější než individuální vavříny.

 

23.3.2015

3. přípravné utkání: 22.3.2015 od 14:00h hřiště Obrataň
SK Obrataň - SK ZD POJBUKY  5:2 (1:2)
B: 17. Grof, 29. Bočan
Rozhodčí: Holub
Diváci: 30
Sestava: Pachta - Papež, Rathouský, Šenigl, Dvořáček - Melichar, Novotný I, Zich, Grof - Bočan, Křepelka M.
Střídal: Filip

 

Utkání rozdílných poločasů, zatímco v prvním byli lepší hosté, v druhém naprosto dominovali domácí hráči. Domácí se sice po rohu dostali do vedení 1:0, ale hosté během pár minut otočili na 2:1. Na začátku druhé půle musel pro zranění odstoupit Pachta a domácí 4 brankami otočili skore na konečných 5:2.

16.3.2015

2. přípravné utkání: 15.3.2015 od 13:30h hřiště UMT Soukeník
SK ZD POJBUKY - Sokol Sedlec - Prčice "B" 1:4 (0:1)
B: 86. M. Křepelka
Rozhodčí: Praveček
Diváci: 10
Sestava: Pachta - Papež, Rathouský, Černý, Filip - Melichar, Novotný I, Mikšík, Zich - Bočan, Křepelka M.
Střídal: Novotný II

 

Po minulém neuskutečněném zápase s Chotovinami nás čekal soupeř z kvalitní středočeské soutěže. Po aklimatizaci na umělou trávu se dal očekávat kvalitnější zápas než v prvním utkání. Menší kaňkou je neustálená sestava, takže o sehranosti si můžeme zatím jen nechat zdát. Utkání rozhodně ovlivnily větrné podmínky, kdy nám první poločas hrály do karet narozdíl od druhého. Každopádně kvalita hry se z naší strany velmi zlepšila. Práce s balónem od všech akterů vyrostla o úroveň výše. Herní blok byl z naší strany velmi kompaktní, takže jsme byly schopni rychle zakombinovat a zároveň ihned podpořit útočnou fázy nebo se rychle stáhnout do obrany. První poločas byl plný pohledných kombinací z prvního doteku a pro diváky určitě příjemný zážitek. Co se týče finální fáze, dostávali jsme se často na dostřel gólmanovi, některé akce zasloužily gólové vyústění, ale opět chyběla kvalita nebo důraz. Druhý poločas nabídl opačný obrázek logicky i díky větrným podmínkám. Chování míče se naprosto změnilo v náš neprospěch. Zezačátku jsme stále ovládaly otěže zápasu, ale soupeř začal vystrkovat růžky dobrým napadáním. Naše sebevědomí z prvního poločasu bylo tatam. Nastala přesně ta situace, která se často opakuje v sezóně. Po dobrém poločase a špatném začátku, místo toho abysme se semkli a bojovali o výsledek, vidíme laxnost, odevzdání a hádky. To jen dodávalo soupeři krev do žil a dostávali se do čím dál větší pohody. Samozřejmě s tím přicházeli i góly a některé akce byly opravdu pohledné. Prohra 1:4 byla zasloužená. Protivník ukázal všechny stránky fotbalu, které tvoří výsledek. Hra byla z naší strany rozhodně lepší, nicméně míra naivity nás takto v sezóně těžce vytrestá.

 

28.2.2015

1. přípravné utkání: 28.2.2015 od 17:00h hřiště UMT Kvapilova
SK ZD POJBUKY - Sokol Miličín 1:1 (0:0)
B: 67. Zich - 83. Kolář
Rozhodčí: vedoucí Miličína
Diváci: 10
Sestava: Pachta - Papež, Šenigl, Grof, Filip - Melichar, Novotný L., Mikšík, Flígr - Bočan, Zich

 

První zápas jsme již všichni toužebně očekávali. Bohužel přišel pravděpodobně v nejnevhodnější termín, protože chybělo asi 5 hráčů stálého základu. Jako obvykle po zimní přípravě byla očividná menší herní praxe. Umělá tráva je vždy problémovým povrchem po přechodu z halových podmínek. V počátcích zápasu se vloudilo do hry mnoho technických nedokonalostí, často byl proto také míč přidržován. Ač jsme měli mírnou herní převahu, míč běhal pomalu a protovník poté rychle zavřel prostor. Jelikož byl navíc povrch velmi rychlý, každý delší míč mířil nezadržitelně do zámezí. První poločas nepobral příliš fotbalové krásy, ale tempo bylo docela slušné. Druhá půle nabídla mírně jiný obrázek. Naše jistota na balónu se zvýšila, začaly jsme hrát více z první a zároveń presinkem napadat rozehru už od základu. To nám samozřejmě přinášelo ovoce a začli jsme se dostávat do šancí. Jelikož protivník nestíhal a podnikal spíše rychlé protiútoky, docházely mu síly. To byla voda na náš mlýn a neustále jsme podnikali nebezpečné výpady. Bohužel finální fáze byla žalostná. V podstatě byly k vidění 2 typy situací. 1. Bídná efektivita z šancí a pološancí, 2. Minimální podpora a agresivita ve vápně soupeře. Není tedy divu, že ač přes herní převahu zápas nakonec skončil smírnou remízou. Ukázalo se, že do jarní části je potřeba na lecčems zapracovat.

8.2.2015

Rozpis přípravných utkání na jaro 2015
SO 28.2. od 17.00 SK ZD Pojbuky - TJ Sokol Miličín 1:1 (0:0)
NE 08.3. od 16.00 SK ZD Pojbuky - Sokol Chotoviny nehráno soupeř se nedostavil
NE 15.3. od 13.30 SK ZD Pojbuky - TJ Sokol Sedlec-Prčice "B" 1:4(0:1)
NE 22.3. od 10.00 SK ZD Pojbuky - SK Obrataň 2:5(2:1)
NE 29.3. od 13.30 FC Chýnov "B" - SK ZD Pojbuky 0:1(0:0)

22.12.2014

Sportovní klub ZD Pojbuky přeje Všem sponzorům, hráčům, fanouškům i soupeřům příjemné prožití svátků Vánočních a mnoho štěstí a úspěchů v Novém Roce 2015.

 
Zpět