Zimní příprava 2017

09.06.2017 04:00

19.3.2017

3. přípravné utkání: 18.3.2017 od 18:30h hřiště UMT Soukeník
SK ZD POJBUKY - TJ Stražiště Velká Chyška  5:1(3:0)
B: 26.,38. Šedivý, 34. Zich, 66. Grof, 79. M. Křepelka - 53. Přitasil
Diváci: 10
Sestava: 
Novotný II - Papež, Rathouský, Zich, Dvořáček - Doležal, Michalanský, Mikšík, Šedivý - Grof, Křepelka M.
Střídal: Kříž

Poslední přípravný zápas nás čekal tým Velké Chyšky. Od začátku se hrál pěkný tempofotbal protivník nehrál vůbec špatně, byl nebezpečný především z protiútoků a měl velkou kvalitu v útoku. To mi jsme zase věrni své filozofii a vzali si od začátku míč do své správy. Nicméně kombinaci a práci s balónem nám komplikoval skluz míče při hustém dešti. Nicméně jsme si v prvním poločase vytvořili mnoho šancí a šli jsme do kabin s 3 bodovým náskokem. Druhý poločas jsme trochu zvolnili a Chyška místy nepříjemně kousala, déšť ještě zhoustl, takže podmínky byly opravdu komplikovné. V poklidném tempu jsme však přidali ještě 2 góly a nakonec slavili hladké vítězství, protože byl druhý poločas ukončen o nějakých 10 minut dříve. Zápas nám ukázal, že jsme ve slušné formě a uvidíme, jak nám to půjde na našem hřišti v pohárovém zápasu proti Vlastiboři příští týden.

13.3.2017

2. přípravné utkání: 11.3.2017 od 17:00h hřiště UMT Soukeník
SK ZD POJBUKY - OLYMP Tábor  9:5(6:4)
B: 3x M. Křepelka, 3x Michalanský, Zich, Mikšík, Grof
Diváci: 10
Sestava: 
Grof (46. Bočan) - Papež, Rathouský, Melichar, Dvořáček - Michalanský, Zich, Mikšík, Šedivý - Bočan(46. Grof), Křepelka M.
Střídal: Zamrzla

Druhý přípravný zápas přinesl spíše hokejový výsledek. Protivník nebyl tak kvalitní jako tým Želče, takže jsme chvílemi hráli spíše lehkovážně. Zápas neměl takové tempo a taktovka hry byla na naší straně. Druhý poločas už jsme hráli jasně prim, dobře kontrolovali balón a vytvářeli si jednu šanci za druhou, takže výsledek mohl být vyšší. I když nás zápas příliš neprověřil, alespoň si všichni hráči s chutí zastříleli a je pozitivní informací, že náš výkon a tempo již od minulého zápasu graduje především v druhé půli.

5.3.2017

1. přípravné utkání: 4.3.2017 od 17:30h hřiště UMT Soukeník
SK ZD POJBUKY - Sokol Želeč "B"  3:4(0:2)
B: 51.,80. M. Křepelka, 62. Zich - 17. Herma, 40. Šreyer, 49. Kukla, 85. Pavelka J.
Diváci: 20
Sestava: 
Novotný II - Papež, Zich, Melichar, Zamrzla - Grof, Novotný I, Mikšík, Šedivý - Bočan, Křepelka M.
Střídali: Kříž, Flígr

První přípravný zápas po nejhorší zimní přípravě za poslední roky proti výborně hrajícímu soupeři ze Želce nevěstil nic dobrého. Nezačali jsme však špatně, hráli jsme s dostatečným nasazením v osobních soubojích a drželi soupeře na uzdě. Jak to v prvním zápasech bývá zlobila především souhra a individuální kvalita na balónu. Zpracování míče a rychlé rozhodování vázlo. Tým Želce si vytvářel nebezpečné situace a do poločasu slavil 2 zářezy. Převaha však nebyla tak markantní a i my jsme občas zazlobili. I když jsme na začátku druhého poločasu inkasovali další branku, misky vah se začaly pomalu otáčet. Více jsme drželi balón, kvalitněji kombinovali a protivník se dostával do šancí s menší intenzitou i když několik závarů opravdu smrdělo. Osmělili jsme se a potichu snižovali skóre, a když protivník prostřídal nejlepší hráče, taktovka hry byla na naší straně. Povedlo se nám vyrovnat a přesto, že protivník přidal ještě jednu branku, můžeme označit první přípravný zápas za překvapení. Naši hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a chuť si zápas užít, která přebila možná menší fyzickou připravenost. Jediná skvrnka je zranění Lukáše Novotného, který si přivodil ošklivý výron, nicméně doufejme, že se dá brzo dohromady, protože je nás momentálně jako do mariáše.

Zpět